Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Suplementy z siłowni, a RC.
19.11.2022, 10:21
Beniu wyjaśnił wszystko, a tak odemnie to temat z dupy , porównywać zmęczenie siłowe do zmęczenia od ćpania heh mistrzostwo tylko kaja mógł to wymyślić haha
19.11.2022, 21:38
Bcaa wrzucam tylko w trakcie treningu i od kopa po treningu w trakcie biore bo nie da rady nic zjeść a czesto moje treningi są dłuższe niż 2 h
są to podstawowe aminokwasy które są potrzebne do regeneracji mięśni i są bardzo szybko przyswajalne
Co do kreatyny jest kilka rodzajów ta zwykła którą wszyscy potocznie znają jest huja warta w moim przypadku po pompuje tylko wode do organizmu i czuje się po niej ociężały i zmęczony przez co serce się szybciej męczy i jest bardziej obciążone nie trzyma się to razem w kupie ze sportem jaki uprawiam
ja sam wpierdalam jabłczan kreatyny nie powoduje on retencji wody
Co do regenaracji bez wątpienia jest to sen w minimalnych cyklach 1,5 h bo tak wytwarzają się hormony w organizmie a to one nas regenerują i budują naszą tkanke
sypiam 7,5 h dzinnie i mi to wystarcza
jeśli chodzi o mitingi to jak najbardziej białko i kreatyna i oczywiście dobre jedzenie po kilku nie przespanych nockach polecam mimo wszystko wstać i coś zjeść i iść spać dalej
Nawet jak śpimy nasz organizm w minimalnym stopniu trawi to co jest w żołądku a żeby mieć jak wyprodukować hormon musi z czegoś to zrobić
Trening nic nie daje bez odpowiedniej diety to podstawa
Ćpanie też nic nie daje ale kilka nie przespanych nawet 2 dni nie przespane są jeszzce bardziej degenerujące organizm niż gdybyś teraz przebiegł 20 km i nic nie wypił i nic nie zjadł no wiadomka zależy jeszzcze co się wpierdala
są to podstawowe aminokwasy które są potrzebne do regeneracji mięśni i są bardzo szybko przyswajalne
Co do kreatyny jest kilka rodzajów ta zwykła którą wszyscy potocznie znają jest huja warta w moim przypadku po pompuje tylko wode do organizmu i czuje się po niej ociężały i zmęczony przez co serce się szybciej męczy i jest bardziej obciążone nie trzyma się to razem w kupie ze sportem jaki uprawiam
ja sam wpierdalam jabłczan kreatyny nie powoduje on retencji wody
Co do regenaracji bez wątpienia jest to sen w minimalnych cyklach 1,5 h bo tak wytwarzają się hormony w organizmie a to one nas regenerują i budują naszą tkanke
sypiam 7,5 h dzinnie i mi to wystarcza
jeśli chodzi o mitingi to jak najbardziej białko i kreatyna i oczywiście dobre jedzenie po kilku nie przespanych nockach polecam mimo wszystko wstać i coś zjeść i iść spać dalej
Nawet jak śpimy nasz organizm w minimalnym stopniu trawi to co jest w żołądku a żeby mieć jak wyprodukować hormon musi z czegoś to zrobić
Trening nic nie daje bez odpowiedniej diety to podstawa
Ćpanie też nic nie daje ale kilka nie przespanych nawet 2 dni nie przespane są jeszzce bardziej degenerujące organizm niż gdybyś teraz przebiegł 20 km i nic nie wypił i nic nie zjadł no wiadomka zależy jeszzcze co się wpierdala
Aladeen Powiadam wam wszystko co tu pisze to bzdura wyssana z palca mojego kolegi siostry koleżanki
20.11.2022, 09:37
Przypomniał mi się wątek "Posiłki podczas używania" i HUEL i którym tam pisałem. Wówczas przy okazji zaszedłem do "kulturystycznego" i zapytałem o ten HUEL i gość "dwa metry w bicku i pół roku świetlnego w klacie" 😅 powiedział, że tak samo energii doda to co poniżej, czyli odżywka białkowa. Czyli tu prawdopodobnie odżywka dla siłaczy może być chociaż po części ratunkiem dla osób, które mają problem z jedzeniem podczas zabawy. 🤔
A chyba kalorie, energia, białko tego typu, to chyba o to chodzi też w posiłkach. 🤔
A chyba kalorie, energia, białko tego typu, to chyba o to chodzi też w posiłkach. 🤔
20.11.2022, 10:21
@"Kaja Buza" wszystko ok. Tylko po co isc w odzywke bialkowa, skoro my nie trenujemy. I nie potrzebujemy tyle bialka. Nasze szkody sa inne niz szkody osoby trenujacej. Po co wiec ladowac odzywke. Na ciagach narkotycznych nie robimy masy miesniowej. Ty widze idziesz w strone tezy, ze cpanie jest rownoznaczne z chodzeniem na silownie, wiec suplementacja dla kulturysty bedzie dobra dla nas. To oczywiscie spore uproszczenie, ale na to wychodzi.
YOUR ATTORNEY
20.11.2022, 10:34
Beeniepatu właśnie z tą odżywką miałem bardziej na myśli, że jak mam jechać na alfie 5 dni i nic w siebie nie wcisnąć z "suchego" prowiantu, to chociaż ten raz dziennie taka dawka odżywki w postaci łatwiej "wchodzącego" shake'a to jednak lepiej, niż właśnie NIC. Ja przynajmniej tak mam, że woda to jest maks co w siebie wcisnę na maratonie... 🙄🙄🙄
20.11.2022, 10:58
Rozumiem, ze lepiej. Tylko wciaz pytam, dlaczego akurat odzywka bialkowa? Skoro jej glownym celem jest dostarczenie bialka, potrzebnego do regeneracji i budowy tkanki miesniowej. Jak czegos nie potrzebujesz, to suplementowanie tego nie daje korzysci. Czasem moze zaszkodzic. Szukam po prostu logicznego uzasadnienia.
YOUR ATTORNEY
20.11.2022, 11:21
Beeniepatu jak parę lat temu dostałem padake po paru dniach ostrego przestimowania, to mnie nie chcieli ze szpitala wypuścić, bo diagnoza po badaniach zniszczenie i rozpad mięśni. Zdziwili się, że mogę na nogi stanąć, a ja. Wypis na żądanie, mniejsza o to. Ok, to pewnie od padace, ale zważywszy że nie możesz wysiedzieć w miejscu, mięśnie w ciągłym ruchu to uważam, że jak nie da rady się zjeść normalnie to 1 shake dziennie, żeby cokolwiek wartościowego mięśniom i mózgowi (BCAA) dostarczyc nie jest takim złym pomysłem. Plus jakieś węglowodany oczywiście.
20.11.2022, 11:29
Beeniepatu chodzi o dostarczenie jakichkolwiek kalorii organizmowi. Tylko o to w sumie. Chyba, że lepiej zamiast tego np. jakiegoś warzywnego czy owocowego mocno płynnego shake'a wypić? Do tego wrzucić jakieś krakersy czy ciastko typu "mussli", zmielić dobrze z mlekiem i wypić. 🤔
20.11.2022, 11:37
No to po pierwsze, odzywka bialkowa jest niskokaloryczna 😎 Jak zrobisz na wodzie to tam chyba nie ma nawet 100kcal w porcji. Na mleku bedzie wiecej o kalorie z tluszczu w mleku. A jak chcesz energie odzyskac to potrzeba Ci duzo kalorii. Tym bardziej dla Twoich celow, ktore opisales, odzywka bialkowa nie jest rozwiazaniem, ktore spelni Twoje oczekiwania. Bo potrzebujesz kalorii a nie bialka. Jak juz to powinna byc to odzywka weglowodanowo-bialkowa
Dla
fiodor ja rozumiem, ze lepiej cos niz nic. I nie neguje. Tutaj jednak powodem rozwazania odzywki bialkowej jest odzyskanie energii. O ile moja pamiec nie szwankuje, to energia w organizmie pochodzi z wegli i tluszczy. A nie bialka
Dla
fiodor ja rozumiem, ze lepiej cos niz nic. I nie neguje. Tutaj jednak powodem rozwazania odzywki bialkowej jest odzyskanie energii. O ile moja pamiec nie szwankuje, to energia w organizmie pochodzi z wegli i tluszczy. A nie bialka
YOUR ATTORNEY
20.11.2022, 11:50
Odżywki białkowe (nie wszystkie) może i mają malo kalorii, ale "gainery" czyli odżywki węglowodanowo-białkowe mają właśnie w chuj kalorii w jednej porcji nawet bez mleka (Tam wyżej na zdjęciu jest z tego co widze właśnie gainer)