Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Dyscyplina trzeźwości - czyli co robić, by być wytrwałym
21.01.2024, 10:55
wrócić do starych nawyków, oraz odpuścić ćpanie ofc. U mnie to gry na konsoli, komputerze pochłaniały mnie, trening na silowni inny świat o którym mógłbym zapomnieć że ćpanie w ogóle istnieje
Pozdro 600
Pozdro 600
21.01.2024, 10:59
Jak sie upadnie odpowiednio nisko będąc w miarę przyszłościowo myślącym człowiekiem to się samo odstawi albo ograniczy. Tylko nieudacznicy upadając milion razy na dno i tracąc wszystko lgna po raz milion pierwszy w bagno. Wszystko jest dla ludzi
28.01.2024, 08:51
"Odstawiło" hahah odstawić to się jedynie może jak za dużo się nawąchasz i czorpka ci się włączy 😂
28.01.2024, 08:53
(21.01.2024, 10:59)Elvis Kreśle napisał(a): Jak sie upadnie odpowiednio nisko będąc w miarę przyszłościowo myślącym człowiekiem to się samo odstawi albo ograniczy. Tylko nieudacznicy upadając milion razy na dno i tracąc wszystko lgna po raz milion pierwszy w bagno. Wszystko jest dla ludzi
ćpuny leżące na chodnikach w philadelphii would like a word with you...
28.01.2024, 10:45
Myślę że Elvis Kreśle chodziło bardziej o to że odbić się można tylko od dna. Jeśli ktoś uzależniony, ale jeszcze jest na tyle zdyscyplinowy/zmotywowany że jego sytacja nie jest na tyle tragiczna, że staje się nie do wytrzymania - to nie podejmie się zmiany. W końcu ludzie nie zmieniają się dlatego że chcą, tylko dlatego że muszą
28.01.2024, 16:02
To bardzo szkodliwy pogląd że odbić się można tylko od dna. Bo jak jeszcze jako tako funkcjonujesz i nie jesteś na dnie to nie opłaca się leczyć czy co? Wziąć się można za siebie NA KAŻDYM kurwa etapie życia. Nie trzeba się stoczyć totalnie do rynsztoka żeby podjąć decyzję o terapii. Nawet jak czujesz że jest tylko trochę nie tak możesz coś z tym zrobić nie trzeba czekać. To tak samo jakby mówić że raka to można leczyć dopiero jak pojawią się przerzuty.
28.01.2024, 16:56
@"Twilight Sparkle" nie unoś się piękna zbyt ogólnikowo napisałem. Nie trzeba sięgnąć dna, żeby iść np na terapię. Można być teoretycznie ustawionym życiowo, a mieć problem.
horsii ćpuny w filadelfii to ci od fentanylu? I uważasz, że spośród nich nikt nigdy się nie podniósł życiowo?
horsii ćpuny w filadelfii to ci od fentanylu? I uważasz, że spośród nich nikt nigdy się nie podniósł życiowo?
28.01.2024, 17:21
Ok tani towar i darmowe strzykawki, ale nie wydaje mi się, żeby były to osoby szczęśliwe i zadowolone z tego jak żyją. Tu chyba nie chodzi już o wybór a o wypadnięcie w pułapkę uzależnienia i brak perspektyw. Ciekawi mnie czy poza strzykawkami ktoś myśli dawać tam jakąś minimalną pomoc (mam na myśli dawanie do świadomości, że istnieje jeszcze jakiś cień nadzieji) czy to już dla rządzących odpad społeczny który najlepiej odizolować i niech za przeproszeniem zdychają, ale z czystym sprzętem do ćpania