Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Odblokowanie Trezor
26.05.2024, 13:36
Siema. Wie ktoś, czy można udać się gdzieś z zablokowanym, fizycznym portfelem Trezorem, rocznik 16/17 zeby dało się to odzyskać, i czy warto?
Z pewnością wiem, że to nie będzie tani zabieg aczkolwiek spekulacje co do wartości BTC na urządzeniu są można powiedzieć, że zadowalające 👍
Z pewnością wiem, że to nie będzie tani zabieg aczkolwiek spekulacje co do wartości BTC na urządzeniu są można powiedzieć, że zadowalające 👍
26.05.2024, 14:01
siema, jest tylko jedna mozliwosc
pytanie
czy masz seeds ? (ziarno)
slowa ktore trezor daje ci przy uruchomieniu
pytanie
czy masz seeds ? (ziarno)
slowa ktore trezor daje ci przy uruchomieniu
26.05.2024, 14:48
(26.05.2024, 14:15)Benito napisał(a): duch nie mój, ale przyjaciela. Próbował wszystkiego, pogubione dawno temu kartki z danymi do przypomnienia, zero. Tylko ten zablokowany sprzęt. Nie wiem może w darknecie byłaby gdzieś taka usługa? Bo tutaj już chyba potrzebny jest haker xD
bez słow (seeds)
lub bez pin
nie odzyskasz dostepu do trezora i to jest 100 %
mozesz jedynie
uruchomic tego trezora ale nie bedziesz mial dostepu do starego konta ktore na nim bylo
uruchomisz go jako nowy i bedziesz bez problemu go uzywal
bedziesz mogl przyjmowac srodki i wysylac
jak kazdym trezorem
ale pamietaj , przy uruchamianiu zapisz 24 slowa (seeds)
one wlasnie są potrzebne w takich sytuacjach
No to ładnie 😆 Kurwa, miałem dostać procent jak coś ogarnę xd No cóż, dzięki za informację
Wykończeniówka musi na niego niestety poczekać 😬
duch sam tego nikt nie zrobi. Wydaje Ci się, że ktoś biegły w hacking mógłby jednak jakoś temu zaradzić?
Hoxed mógłbyś się wypowiedzieć?
Ok, już wiem że jest nie do złamania, doczytałem na Reddicie
duch sam tego nikt nie zrobi. Wydaje Ci się, że ktoś biegły w hacking mógłby jednak jakoś temu zaradzić?
15.06.2024, 14:01
(26.05.2024, 15:09)Benito napisał(a): No to ładnie 😆 Kurwa, miałem dostać procent jak coś ogarnę xd No cóż, dzięki za informacjęa dobra znalazles, ale odpowiem i tak z mala rada do wszystkich. Przy portfelu zawsze daje wam seed np te 12 / 24 czy ille tam generuje portfel losowych slow. Pamietajcie ze bez tego nie odzyskacie portfela, nie zresetujecie hasla jesli zapomnicie. W przypadku monero gui potrzebny bedzie tez block height.
Nie musze wspominac ze zapisywanie seeda na nosnikach jak chmura, plik txt to skrajna glupota, proszaca sie o #wyjeba. lub #vabanque gdyz przy zatrzymaniu zajebia wam te ltc, btc. whatever.
Najlepsza opcja jest wsm albo kartka albo zaszyfrowany pendrive / dysk-przenosny. na ktorym masz zaszyfrowany obraz dysku vera cryptem by ---> miec tam folder zip z haslem w ktorym masz plik no tak, zgadles zaszyfrowany naprzyklad kleopatra (typ szyfrowania: pgp)
wymaga to jednak zapamietania paru hasel. a kopia na kartce w bezpiecznym miejscu i tak by sie zdala, gdyz nosniki przenosne moga ulac zniszczeniu podczas zatrzymania etc.
Nw zalezy co robisz wsm into internet. Tez nie ma co w taka parnanoje popadac jak tylko klientem jestes.
053be82a4c94320356cbc432a1bc2f14b63881793d1b0f7ea90b7332c37109712e