Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Wasze sposoby na dobre nawodnienie
09.04.2025, 21:05
no aleSZ można dostać przecież isotonik ( gotowiec ) bez:
sztucznych barników ( błękit brylantowy FCF ) o którym piszesz i bez innych wypełniaczy aromatyczno-smakowych
bez Benzoesan-U sodu (E211)
i innych...
DLATEGO ja traktuje słowo isotonic ogólnie wszystkim co mi ogarnie organizm w podstawowe elektrolity...
jak sobie podczas przygody zapodasz wodę z cytryna i miodkiem do tego garśc witaminek, z pewnością będziesz bardziej do przodu, niż gość który to jeszcze dowala wódą
ah te klefajstosy
sztucznych barników ( błękit brylantowy FCF ) o którym piszesz i bez innych wypełniaczy aromatyczno-smakowych
bez Benzoesan-U sodu (E211)
i innych...
DLATEGO ja traktuje słowo isotonic ogólnie wszystkim co mi ogarnie organizm w podstawowe elektrolity...
jak sobie podczas przygody zapodasz wodę z cytryna i miodkiem do tego garśc witaminek, z pewnością będziesz bardziej do przodu, niż gość który to jeszcze dowala wódą
ah te klefajstosy

mrrrrau

09.04.2025, 21:46
no ja też nie popieram wpiepszania w siebie aromatów i farb koloryzujących napoje... afuj fuj
mrrrrau

09.04.2025, 22:21
Woda cytryna sól kłodawska (NIEJODOWANA!) i miód do usranej śmierci będę walczyć o wasze jak najlepsze nawodnienie!
Be objective and honest.
09.04.2025, 22:41
(09.04.2025, 22:26)DarkSonia napisał(a): woda tylko ze sprawdzonego źródła
cytryna tylko z BIO upraw
miód wiadomo - prosto z pasieki, nie wirowany i nie rafinowany
sól chyba lepiej himalajska, ew. z wieliczki... BEZ jodu ( jod w niekontrolowanych dawkach jest szkodliwy haha )
coś jeszcze JureKiler
Eee to wyższy poziom wtajemniczenia, żeby zrobić taką miksturę to trzeba mieć albo ludzi co mogą takie rzeczy zapewnić (czyt. miód prosto z pasieki).
lub trzeba wydać „fortunę” na takie „extra” składniki.

W sumie to lubię trochę „szkodliwej” chemii, jakby nie patrzeć…

Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
DarkSonia kobieto przepiękna tak całą recepturę napisałaś piękna ze chciałem ci puchar zamówić aż skaleczyłaś nasza sól kłodawska rodowitą o najlepszej ilości pierwiastków witamin i minerałów : / kłodawska sól tylko i jedynie !!!!! TU JEST POLSKA 😆
Ps Jodan potasu do wyjebania jako antyzbrylacz rozpierdala ci pozytywną mikroflorę jelitowa i prowadzi do dolegliwości które mogą się przerodzić w poważne konsekwencje rakowe
Ps Jodan potasu do wyjebania jako antyzbrylacz rozpierdala ci pozytywną mikroflorę jelitowa i prowadzi do dolegliwości które mogą się przerodzić w poważne konsekwencje rakowe
Be objective and honest.
niech każdy zadba o swoje nawodnienie w jak najlepszy możliwie sposób
i abstrachując do tego co napisał kalakanin
można też podejść totalnie do tego tak jak we wcześniejszym moim wpisie ( napisanym trochę dla żartu ) i zrobić sobie super extra zdrową mixturę pozbawiąną tego całego sztucznego syfu zarówno z kranu jak i innych dodatków do żywności, które pomimo tego, że wydają się czyste są tak na prawdę skażone pewnymi rzeczami, które mogą nas na dłuższa metę psuc a nie naprawiać
dla przykładu kakao skażone węglanem potasu - nigdy nie jest podane w jakiej ilości procentowej...
ale sam węglan potasu np:
[*]Działa drażniąco – na oczy, skórę i drogi oddechowe.
[*]Może powodować oparzenia – przy kontakcie z dużym stężeniem (ma odczyn zasadowy).
[*]Po spożyciu dużej ilości – może prowadzić do zaburzeń elektrolitowych, podrażnienia przewodu pokarmowego, nudności, wymiotów.
-----
no i bądź tu kurła mądry, a kakauko wiadomo potrafi czynić cuda i ile tego pić żeby zjazdu nie mieć po mefie, klefie, i innych wynalazkach?
a potrafi serio pomóc, ja mam to całe ceremonialne i rzeczywiście zupełnie inny produkt od tego całego syfu marketowego.
a mój najlepszy isotonik to soczek tymbarka - wiśniowy jak już wspomniałam, kiedyś była to jeszcze coca-cola
i abstrachując do tego co napisał kalakanin

można też podejść totalnie do tego tak jak we wcześniejszym moim wpisie ( napisanym trochę dla żartu ) i zrobić sobie super extra zdrową mixturę pozbawiąną tego całego sztucznego syfu zarówno z kranu jak i innych dodatków do żywności, które pomimo tego, że wydają się czyste są tak na prawdę skażone pewnymi rzeczami, które mogą nas na dłuższa metę psuc a nie naprawiać
dla przykładu kakao skażone węglanem potasu - nigdy nie jest podane w jakiej ilości procentowej...
ale sam węglan potasu np:
[*]Działa drażniąco – na oczy, skórę i drogi oddechowe.
[*]Może powodować oparzenia – przy kontakcie z dużym stężeniem (ma odczyn zasadowy).
[*]Po spożyciu dużej ilości – może prowadzić do zaburzeń elektrolitowych, podrażnienia przewodu pokarmowego, nudności, wymiotów.
-----
no i bądź tu kurła mądry, a kakauko wiadomo potrafi czynić cuda i ile tego pić żeby zjazdu nie mieć po mefie, klefie, i innych wynalazkach?
a potrafi serio pomóc, ja mam to całe ceremonialne i rzeczywiście zupełnie inny produkt od tego całego syfu marketowego.
a mój najlepszy isotonik to soczek tymbarka - wiśniowy jak już wspomniałam, kiedyś była to jeszcze coca-cola

mrrrrau