Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
[Ważne] Propozycja usprawnienia działania forum
14.06.2022, 13:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2022, 12:07 przez horsii.
Powód edycji: drobne poprawki
)
Witam, piszę ten post po to aby uscislic podział substancji na forum jakie omawiamy, i nie mówię tu, o takiej sofistykacji jak na [H], bo skąd jakiś typ co wali kryształ na ulicy ma to wiedzieć. Ale wypadałoby minimum.
Zapraszam do przeczytania artykułu, bedącego również swego rodzaju apelacją do moderacji i administracji.
OBECNA KONWENCJA PODZIAŁU SUSBT. JEST OBECNIE TAKI:
- Euforyki --- (mój przypis - nie każdy euforyk to stymulant)
- Stymulanty --- (mój przypis - nie każdy stymulant to euforyk)
- Mieszanki --- (do palenia - mój przypis )
- Tabletki
- Sole
- Psychodeliki
- Kannabinoidy
- Opioidy/Opiaty
- Depresanty --- (depresanty to opioidy, opiaty oraz benzodiazepiny)
- Inne
Co mnie boli? "że w głowach się pierdoli" A tak na poważnie:
Mój pomysł prezentuje się następjąco, i od razu nie mówię, ze chce z tego zrobić drugiego, mega ścsłego [H] (za co go bardzo lubię)
W moim skromnym mniemaniu, lepiej by te dzialy wyglądały następująco i liczę na wspacie uzytkowników aby ustanowić tu jakiś porządek oraz aby wszystko było przejrzyste
Krytyka jest taka:
- Euforyki i empatogeny (bo empatogen, to empatogen, a zwykły "eufo 4-cmc" to taki empatogen, że... no ale... Klefiarz nie zrozumie)
- Stymulanty - tam zamieszczane byłyby typowe stymulanty z ewentualnie znikomą działalnością serotorergiczną z pewnymi wyjątkami, ale myślę, że moderacja zajmie sie segregowaniem jakichś ekscesów typu 2-FMA jako "euforyk" bo komuś się zdało, że doświadczył po tym euforii.
- Mieszanki - dział zbędny i złączyłbym go z dzialem kannabinoidów, bo w twojej mieszance są kannaibinody.
- Tabletki - niech bedzie, ale dobrze by było gdyby przypięte byly na górze tematy "naczęsciej identyfikowane środki", linki do zarówno testó kolorometrycznych i organizacji zajmujących się analizą laboratoryjną, i tak dalej.
- Sole - jak dla mnie - dział prosto do śmieci. Niewarte spekulowania, czy nowe "coco mint speed deluxe" to mieszanka 7 różnych ogólnodostępnych RC. Proponuję przenieść tę dyskusję do działu "Pytania i Odpowiedzi"
- Psychodeliki - bez zastrzeżeń.
- Kannabinoidy - wiadomo, dział powinien zostać, ale w taki sposób, gadka o nowych kanna jest fajna, ale jeszcze lepiej by było, gdyby ten dział nie obracał się tylko w kierunku syntetecznych kannabinoidów ale także coraz więcej zdobywających popularność analogów klasycznych kannabinoidów, analogów THC itp których jest miliard, są legalne i dalej wymyślają nowe. W twojej maczance są kannabinoidy!
- Opioidy - wszystko w jednym worze.
- Depresanty - j.w.
- Inne - już naprawdę wszystko, wszystko inne, od nietyowych alkoholi, po wszystko, no wszystko.
Moje proponowane rozwiązanie tego problemu jest następujące:
Proponuje krótkie opisy kazdego działu - dla przejrzystości, wiadomo na którym forum to było.
- Euforyki i empatogeny : 6-APB, 5-MBPB, 2,3-MDMC, 2-Metylo-mefedron i wiele innych
Substancje działące m.in. na wyzwalaniu i/lub zwrotnej inhibicji neuprzekaźników odpowiadających za stymulację, euforię i pobudzenie.
- Stymulanty : 4F-MPH, NEP, 2-fma i wiele innych
Grupa substancji wpływające mocno na neuroprzekaźniki takie jak noradrenalina (NET) i dopaminę (DAT)
- Tabletki - niech bedzie, ten dział niech zostanie, ale dobrze by było gdyby przypięte byly na górze tematy "naczęsciej identyfikowane środki" i linki do drugsdata.org i innych organizacji pomagających identyfikować środki w tablekach oraz sklepy (np. SIN sprzedająca za grosze!!! testy kolorometryczne, nie mówiąc już o analizach i filozofii ćwierćmózgów "po co wydawać 150 euro na analize jak za 150 euro to sie naćpam jak chuj"... I dodam, że tabletki od vendorów powinny byc recenzowne w dziale u sprzedawcy.
kontynuując...
- Psychodeliki - 1P-LSD, 4-AcO-DMT, 25E-NBOH, 4-EA-NBOMe, i wiele innych
Substancje oddziaływujące na psychodeliczne receptory 5-HT(2A) oraz 5-HT(2C).
- Kannabinoidy - ADB-BUTINACA, 5F-ThGT-151, 5F-PHT-ADB, 4F-ABINACA i wiele innych
Grupa substancji wpływające na receptory kannabinnoidowe CB1 oraz CB2.
- Opioidy/Opiaty - Kodeina, Oksykodon, Morfina, Dipianon, MeOrphine i wiele innych
Grupa substancji oddziaływująca na receptory opioidowe takie jak μ (MOR), δ (DELTA), κ (KAPPA).
- Benzodiazepiny - Etizolam, Diazepam, Flubromazepam, Klonazepam, Nitrazolam i wiele innych
Grupa substancji oddziaływująca na kwas GABA.
- Dysojanty - DCK, O-PCE, DMXE, 3-MeO-PCE, 2-FDCK, 3TFM-DCK i wiele innych
Grupa związków oddzaływująca na receptory NMDA, z wyjątkami oddziaływania na serotoninę i dopaminę.
- Pozostałe środki - wszystko inne!
Grupa: inhalanty, alkohole proste, alkohole złożone, laktany, poppersy, wszystko co nie pasuje co powyższych.
Korzyści są następujące:
> Mniejsze zamieszanie na forum
> Przejrzystość inforamacji
> Uściślenie "co" służy do "czego"
> Mniejsza ilość sprzeczek "co klepie jak" (bo kolega powiedział że taki mix jest dobry )
> Niewykluczanie ważnych substancji z forum, chowając je w jakieś działy poddziałów
> Zwiększenie bezpieczeństwa osób używających
> Zwiększenie wiedzy użytkowników, przede wszystkim! Głupi ćpun to wiadomo jaki.
Zapraszam do przeczytania artykułu, bedącego również swego rodzaju apelacją do moderacji i administracji.
OBECNA KONWENCJA PODZIAŁU SUSBT. JEST OBECNIE TAKI:
- Euforyki --- (mój przypis - nie każdy euforyk to stymulant)
- Stymulanty --- (mój przypis - nie każdy stymulant to euforyk)
- Mieszanki --- (do palenia - mój przypis )
- Tabletki
- Sole
- Psychodeliki
- Kannabinoidy
- Opioidy/Opiaty
- Depresanty --- (depresanty to opioidy, opiaty oraz benzodiazepiny)
- Inne
Co mnie boli? "że w głowach się pierdoli" A tak na poważnie:
Mój pomysł prezentuje się następjąco, i od razu nie mówię, ze chce z tego zrobić drugiego, mega ścsłego [H] (za co go bardzo lubię)
W moim skromnym mniemaniu, lepiej by te dzialy wyglądały następująco i liczę na wspacie uzytkowników aby ustanowić tu jakiś porządek oraz aby wszystko było przejrzyste
Krytyka jest taka:
- Euforyki i empatogeny (bo empatogen, to empatogen, a zwykły "eufo 4-cmc" to taki empatogen, że... no ale... Klefiarz nie zrozumie)
- Stymulanty - tam zamieszczane byłyby typowe stymulanty z ewentualnie znikomą działalnością serotorergiczną z pewnymi wyjątkami, ale myślę, że moderacja zajmie sie segregowaniem jakichś ekscesów typu 2-FMA jako "euforyk" bo komuś się zdało, że doświadczył po tym euforii.
- Mieszanki - dział zbędny i złączyłbym go z dzialem kannabinoidów, bo w twojej mieszance są kannaibinody.
- Tabletki - niech bedzie, ale dobrze by było gdyby przypięte byly na górze tematy "naczęsciej identyfikowane środki", linki do zarówno testó kolorometrycznych i organizacji zajmujących się analizą laboratoryjną, i tak dalej.
- Sole - jak dla mnie - dział prosto do śmieci. Niewarte spekulowania, czy nowe "coco mint speed deluxe" to mieszanka 7 różnych ogólnodostępnych RC. Proponuję przenieść tę dyskusję do działu "Pytania i Odpowiedzi"
- Psychodeliki - bez zastrzeżeń.
- Kannabinoidy - wiadomo, dział powinien zostać, ale w taki sposób, gadka o nowych kanna jest fajna, ale jeszcze lepiej by było, gdyby ten dział nie obracał się tylko w kierunku syntetecznych kannabinoidów ale także coraz więcej zdobywających popularność analogów klasycznych kannabinoidów, analogów THC itp których jest miliard, są legalne i dalej wymyślają nowe. W twojej maczance są kannabinoidy!
- Opioidy - wszystko w jednym worze.
- Depresanty - j.w.
- Inne - już naprawdę wszystko, wszystko inne, od nietyowych alkoholi, po wszystko, no wszystko.
Moje proponowane rozwiązanie tego problemu jest następujące:
Proponuje krótkie opisy kazdego działu - dla przejrzystości, wiadomo na którym forum to było.
- Euforyki i empatogeny : 6-APB, 5-MBPB, 2,3-MDMC, 2-Metylo-mefedron i wiele innych
Substancje działące m.in. na wyzwalaniu i/lub zwrotnej inhibicji neuprzekaźników odpowiadających za stymulację, euforię i pobudzenie.
- Stymulanty : 4F-MPH, NEP, 2-fma i wiele innych
Grupa substancji wpływające mocno na neuroprzekaźniki takie jak noradrenalina (NET) i dopaminę (DAT)
- Tabletki - niech bedzie, ten dział niech zostanie, ale dobrze by było gdyby przypięte byly na górze tematy "naczęsciej identyfikowane środki" i linki do drugsdata.org i innych organizacji pomagających identyfikować środki w tablekach oraz sklepy (np. SIN sprzedająca za grosze!!! testy kolorometryczne, nie mówiąc już o analizach i filozofii ćwierćmózgów "po co wydawać 150 euro na analize jak za 150 euro to sie naćpam jak chuj"... I dodam, że tabletki od vendorów powinny byc recenzowne w dziale u sprzedawcy.
kontynuując...
- Psychodeliki - 1P-LSD, 4-AcO-DMT, 25E-NBOH, 4-EA-NBOMe, i wiele innych
Substancje oddziaływujące na psychodeliczne receptory 5-HT(2A) oraz 5-HT(2C).
- Kannabinoidy - ADB-BUTINACA, 5F-ThGT-151, 5F-PHT-ADB, 4F-ABINACA i wiele innych
Grupa substancji wpływające na receptory kannabinnoidowe CB1 oraz CB2.
- Opioidy/Opiaty - Kodeina, Oksykodon, Morfina, Dipianon, MeOrphine i wiele innych
Grupa substancji oddziaływująca na receptory opioidowe takie jak μ (MOR), δ (DELTA), κ (KAPPA).
- Benzodiazepiny - Etizolam, Diazepam, Flubromazepam, Klonazepam, Nitrazolam i wiele innych
Grupa substancji oddziaływująca na kwas GABA.
- Dysojanty - DCK, O-PCE, DMXE, 3-MeO-PCE, 2-FDCK, 3TFM-DCK i wiele innych
Grupa związków oddzaływująca na receptory NMDA, z wyjątkami oddziaływania na serotoninę i dopaminę.
- Pozostałe środki - wszystko inne!
Grupa: inhalanty, alkohole proste, alkohole złożone, laktany, poppersy, wszystko co nie pasuje co powyższych.
Korzyści są następujące:
> Mniejsze zamieszanie na forum
> Przejrzystość inforamacji
> Uściślenie "co" służy do "czego"
> Mniejsza ilość sprzeczek "co klepie jak" (bo kolega powiedział że taki mix jest dobry )
> Niewykluczanie ważnych substancji z forum, chowając je w jakieś działy poddziałów
> Zwiększenie bezpieczeństwa osób używających
> Zwiększenie wiedzy użytkowników, przede wszystkim! Głupi ćpun to wiadomo jaki.
Czekam na opinie i liczę na przychylność administracji w tej sprawie.
14.06.2022, 13:54
Ameryki nie odkryłeś bo każde prawilne forum w ten sposób działa ale jestem za łapa
''Być nie mieć to odwieczny dylemat, Być nie mieć my we dwóch coś na temat''
14.06.2022, 13:59
wypierdolić w pizdu tą nazwe euforyki, jak ona mnie niemiłosiernie wkurwia...
wbić do głowy, że to są empatogeny, a nie jakieś kurwa euforyki
euforyk to osoba która łatwo popada w euforie
pomysl na +
wbić do głowy, że to są empatogeny, a nie jakieś kurwa euforyki
euforyk to osoba która łatwo popada w euforie
pomysl na +
(14.06.2022, 13:54)dekadan89 napisał(a): Ameryki nie odkryłeś bo każde prawilne forum w ten sposób działa ale jestem za łapa
nie chcę Cię obrażać. ale chyba sobie kurwa kpisz, jakbys mi napluł, w kurwa, w twarz?
co dopek taki ma?
ja tu chcę mieć choć namiastke z różowego a nie ............................... kto ma wiedzec co wie.
Co rozumiesz przez łapę?
14.06.2022, 13:59
Zasadniczo się zgadzam, ale z kilkoma zastrzeżeniami:
Sole bym zostawił, bo mimo wszystko są na rynku jakieś dziwne produkty typu fake coco itp. - to są typowe mieszanki, a więc innymi słowy sole. Miszanki ziołowe również bym zostawił, bo są na rynku takie produkty i lepiej wrzucać osobno te produkty do takiego wątku niż żeby wszystko mieszać z osobnym działem kanna - wydaje mi się, że tak jest chyba lepiej. Po prostu dopisać do "mieszanki" słowo "ziołowe".
Gdzie zgubiłeś w tej propozycji depresanty i/lub benzodiazepiny? Czy po prostu to akurat ma tak zostać jak jest obecnie, czyli dział depresanty i w nim benzodiazepiny?
Zaproponuj opisy poszczególnych działów - to bardzo dobry pomysł.
Sole bym zostawił, bo mimo wszystko są na rynku jakieś dziwne produkty typu fake coco itp. - to są typowe mieszanki, a więc innymi słowy sole. Miszanki ziołowe również bym zostawił, bo są na rynku takie produkty i lepiej wrzucać osobno te produkty do takiego wątku niż żeby wszystko mieszać z osobnym działem kanna - wydaje mi się, że tak jest chyba lepiej. Po prostu dopisać do "mieszanki" słowo "ziołowe".
Gdzie zgubiłeś w tej propozycji depresanty i/lub benzodiazepiny? Czy po prostu to akurat ma tak zostać jak jest obecnie, czyli dział depresanty i w nim benzodiazepiny?
Zaproponuj opisy poszczególnych działów - to bardzo dobry pomysł.
po1. Nie pluje Ci w twarz ani nie kpię
po2. odrażaj ile chcech
po3.Miałem na myśli bardzoej rozwiniete i powazniejsze fora dajmy na to polski hajp a to że byłem pare razy na dopku zobaczyć jakie sklepy co i jak nie udzielając się to już jestem tez zły bo dopek, w chuju mam to forum
po4. łapa w góre plusik kurwa
''Gdyby nie było takich podziałow to świat był by zbyt szary''
po2. odrażaj ile chcech
po3.Miałem na myśli bardzoej rozwiniete i powazniejsze fora dajmy na to polski hajp a to że byłem pare razy na dopku zobaczyć jakie sklepy co i jak nie udzielając się to już jestem tez zły bo dopek, w chuju mam to forum
po4. łapa w góre plusik kurwa
''Gdyby nie było takich podziałow to świat był by zbyt szary''
''Być nie mieć to odwieczny dylemat, Być nie mieć my we dwóch coś na temat''
14.06.2022, 14:12
(14.06.2022, 14:05)horsii napisał(a): Maniek
depresnanty to
- opio
- benzo
- synth kana
Róbcie nawet dział dla benzo! Co to niby kosztuje? Rozrastajcie forum!!! Kurwa, ja zaraz sm do admina napiszę o tym chyba xdddddddddddddd.
Zgadza się. Depresantem jest również alko czyli sugerujesz alko wywalić po prostu do działu "Inne"?
No i zaproponuj od razu krótkie opisy działów, wtedy admin techniczny Raul zrobi to.